Yoga


Yoga is the path of the Self, through the Self and to the Self

B.K.S IYENGAR

Det sägs att kroppen är själens tempel. Det vilar mycket sanning i det tycker jag. För när vår kropp är full av stress, svaghet och spänningar skapar det ringar på vattnet och för in det i sinne och alla andra depåer av vår gestalt. Vilket sedan blir tongivande i hur vi tar oss an livet, oss själva och möten med andra människor.

Yoga är ett sätt att upptäcka, uppleva och träna upp frihet som en kraft där utmaning kan transformeras till fascination, potential och ny energi.

Yoga och alla dess tekniker har fascinerat mig i snart 30 år och även om jag är lärare kommer jag alltid vara en student i detta stora och omfångsrika område och studie av mänsklig potential. Jag har haft ynnesten att få dela med mig av mina fynd och insikter sedan 1999 då jag började undervisa andra. I olika lektionsformat. I grupp, en och en, för företag, olika organisationer, som öppna träningsklasser, kurser, online, eventklasser, utbildningar, workshops och retreats. I Skandinavien och över hela världen.

Yoga innefattar allt och är för mig ett sätt att ta mig an det mesta. Se vad jag kan lära mig av varje situation, vad jag kan bidra med samt utforska motsatser och om de kan integreras och mötas samt hur det kan ske. Vilken ansats som behövs. Det gör min dag och varje projekt jag tar mig an oerhört intressant och spännande.

 

 

 

YOGA MED MIG I STOCKHOLM: 

Jag undervisar yoga/meditations klasser på Altromondo yoga och Yoga Shakti i Stockholm.

ÖPPNA KLASSER FÖR ALLA. DROP-IN.

VILL DU STUDERA MED ULRICA?  


YOGA FOR LIFE finns nu alla workshops, utbildningar och kurser samlade. 

Ulrica är även gästlärare/specialistlärare på olika utbildningar hos ISHTA yoga (NYC), Axelsons, Meditationslärarprogrammet mfl. 

Önskar du/ni Ulrica som gästföreläsare? 

Foto: Gabriel Liljevall

UTBILDNING: 

E-RYT 500+ 

Ulricas första yogautbildning var i Klassisk Hathayoga (Sivananda yoga NYC) i slutet av 90 talet. 

Därefter har hon utbildat sig i Ashtangayoga, Anusarayoga, ISHTA Yoga, Chakrayoga, yinyoga, zenbuddism, Inyengaryoga, restorativeyoga, Yoga theraphy mm. 

De lärare som varit mest tongivande för Ulricas  utveckling som lärare är Thich Nhat Hahn, Erich Shiffman, Rod Stryker, Alan Finger, Anodea Judith, Gary Kraftsow, Eddie Marks, Patricia Walden, Adhyashanti, Alan Watts, BKS IYengar, TKV Desikachar, Mark Whitwell, Carole Krystall mfl. 

AV INTRESSE:

Ulrica räknas som en av Skandinaviens främsta yogapionjärer. 2002 skrev hon den första svenska yogaboken POWERYOGA som snabbt blev en bästsäljare. 

Hon har varit en tongivande lärare som utvecklat yogan i Europa och har utbildat hundratals yoga och meditationslärare i världen. 

Hon var först i Skandinavien med att skräddarsy yoga för individer.

2015 initierades Ulrica till Yogiraj, yogamästare. Denna titel har bara 8 västerlänningar ärats före henne. 

2018 utsågs hon till Årets Yogi på Yogagalan för sin dedikation till yogans framväxt och att hon delar med sig av sina kunskaper så generöst. 

YOGOBE- TESTA

YOGA ONLINE

Med koden ULRICA kan du testa på streamingtjänsten YOGOBE i två veckor där du kan praktisera yoga och meditation med mig vart du än befinner dig. 

Foto: Andreas Lundberg

"SEEK THE WISDOM OF THE AGES, BUT LOOK AT THE WORLD THROUGH THE EYES OF A CHILD:"

-Ron Wild


Yoga For Life

2012 kände Ulrica att det var dags för en ny form av utbildning. Där insikt, kunskap och utforskande fick stå i centrum, inte stilen. Metoderna är till för att komma framåt i utvecklingen, inte målet i sig. Med ens var utbildningarna som vi kallar YOGA FOR LIFE födda.

YOGA FOR LIFE är en möjlighet att fördjupa dig i yoga, meditation och personlig utveckling och ta din förkovring i yoga där tempot anpassas mer efter gruppen än i normala fall på lärarutbildningar. Vi flätar samman filosofi, psykologi, praktik, teori, olika sätt att ta sig an yogapraktik och meditation på samt vi tror att upplevelsen och träningen är starkt påverkad av en god pedagog, vilket vi understryker i vår undervisning och lär ut en mängd knep för att utvecklas i sitt ledarskap och kommunikation med andra.