Meditation


Eftersom du är levande är allt möjligt

Thich Nhat Hanh

MEDITERA  – vägen till inre balans.

Meditation är ett ypperligt verktyg att applicera för att lära känna sig själv bättre, bygga en god sömnkvalitet, minska spänningar och uppskatta livet mer.
Att meditera dagligen kommer inte att göra dig immun emot stress. Men det sätter stora hinder från att falla in i de vanemönster som finns i dig som gör dig reaktiv och stressad. Reaktivitet gör att vi blir känslomässigt involverade i vår egen stress och vi får då ett tunnelseende istället för mer ett helikopterseende som vi behöver för att se vad vi behöver göra för att ta oss ur stressbubblan. Meditation bidrar till ökad effektivitet och kreativitet och att leva mer balanserat och bli mer bekväm i dig själv.

Vetenskapen har visat att regelbunden meditationsövning hjälper dig emot ett tillstånd av medveten vila vilket leder din kropp tillbaka till sitt naturliga tillstånd att söka den läkning den behöver och när den behöver det.  Varje gång du försätter dig i meditation löser du upp stress, bit för bit, och hjälper din kropp att frigöra tillstånd av spänning och sjukdom, både på ytan och djupt inne i dina celler.

Jag har mediterat sedan 1994 och min resa startade i New York City när jag bodde där. Sedan dess har jag nyfiket sökt mig över världen och skolat mig i olika traditioner för att förstå mer om meditation, dess olika tekniker och effekter.  Meditation har inneburit att jag idag mår bättre än jag någonsin gjort och jag delar gärna med mig av mina kunskaper och erfarenheter i egenskap av meditationslärare och personlig vägledare.

 

Lär dig meditera

Med mig via denna ONLINE kurs på YOGOBE

HJÄRNAN påverkas

av meditation. I denna artikel i SVD pratar Anna Bornstein om olika aspekter av meditation.


ATT MEDITERA

Ett första möte. Intresse som föds. 
Vad fick mig att söka vidare och fascineras av meditation?

TÄNKANDE 

Att tänka, reflektera, och undersöka. 

Varför är det viktigt för den mentala hälsan?