VANDRING

Vi människor har alltid utforskat vägen framåt, livet, upplevelser. Vi är sökare. Nomaden inom oss hanterar vår förmåga att förflytta och röra oss. Detta särdrag inom oss har under årtusenden fått oss att överleva och utveckla nya filosofier, strukturer, sammanhang och uppfinningar. Fått oss att trampa upp nya stigar inom oss själva, mellan varandra och i världen. Nomaden inom oss är i direkt kontakt med vår existens.

För mig kommer jag i kontakt med min existens och essens när jag är i skogen eller nära berg. Nära naturen och gärna på en led för att vandra från A till B och upptäcka och uppleva vildmarken, omgivningen och miljöerna runtomkring mig. Vandring innefattar många aspekter. Att på en vandring kunna rensa sinnet och få distans till tankar och kunna reda ut känsloknutar. Att komma ut och få frisk luft, njuta av den vackra naturen, känna pulsen stiga, låta kroppen arbeta och låta sinnena stärkas är värdefullt och något ingen annan typ av träning är i närheten av.

Tiden har kommit för oss alla att åter komma i kontakt med vår egen inre nomad. Hon och han som är full av liv, hopp och upptäckarglädje och som kan knyta band över gränser. Som kan stärka upp oss inifrån och ut, tillika utifrån och in. Ett steg i taget. Vi behöver väcka upp, stärka och använda nomaden inom oss. För om vi ska kunna växa som mänsklighet, läka våra sår och för att kultivera nytänkande och innovation tillika återvända till klokskap för ett mer hållbart liv behöver vi återta kontakt med den plats vi tros härstamma ifrån; Moder Jord.

Jag samlar allt detta under begreppet Hikefulness. Jag är en vandrare och har gjort många strövtåg i Sverige och utomlands över åren.
Solo och i grupp. Alla strapatser är unika med egna, spektakulära särdrag tillika utmaningar och jag minns dem alla som viktiga pusselbitar i livet och jag -utvecklingen. Varje bit har fått mig att utvecklas på olika sätt och öppnat upp olika delar av mig själv som jag inte visste att jag ägde rätten till förrän biten passade in just där den skulle vara.
Jag behöver dock inte åka till andra länder för att ta del av naturens magiska, vårdande famn och få ut något a värde. Den lokala miljön är ibland den bästa och stundtals att föredra då det är tillgängligt och då blir det av. Just att ta sig till ett friluftsområde och ströva runt en dag och upptäcka urskogar och låta lungorna luftas är ren magi och stärkande för kropp och själ.

Ända sedan 2004 har jag lett vandringsretreat där jag kombinerar meditation/yoga med vandring, kultur, gastrologi och återhämtning.
I maj 2020 fick jag möjligheten att skriva om nomadism och vandring i min bok NOMAD – Den läkande konsten i att vandra och bli ett med naturen (Harper Collins Nordic 2020).

 

KOMMANDE VANDRINGSÄVENTYR

Kilimanjaro Expedition 17 -26 juni 2021 

Följ med mig och mina underbara kollegor med team på ett oförglömligt äventyr. Vandring, meditation, andningsträning, kulttur och yoga i en underbar kombo.