I skrivarstugan igen…

28 april, 2021

FÖRFATTARLIVET

Detta år har kommit att bli ett riktigt bokår för mig som innefattar tre boksläpp, mycket skrivande, research och samtal om olika spännande ämnen som berör mig på olika sätt. Ja de berör mig på det sätt att de är av värde i mitt liv samt har givit mig många nya insikter och en en djupare förståelse för mig själv, världen och vad vi som samhällen kan komma att behöva i en utmaningens tidevarv.

För en månad sedan kom min senaste bok NYFIKEN– Väck ditt inre geni (Bazar Förlag) ut och jag varvar mitt jobb vid datorn och i yogasalen med att intervjuas och prata om denna smått fantastiska egenskap som vi besitter samt hur det blivit så att den under vissa tider i historien och även i vissa kulturer har fått ett dåligt rykte men i andra högaktas.

Sedan i augusti kommer min bok ÅTERHÄMTNING (Harper Collins Nordic) ut i en uppdaterad skrud och  nytt format (Kan snart visa upp det nya fina omslaget) med nyskrivet material och omslag. Och den kommer ut i fler länder än tidigare.
Det glädjer mig för att aldrig har vi väl behövt återhämtning och aktiv vila som nu. Eller i alla fall påminnas om dess vikt för hälsa och välmående men även att vi inte tidigare sett att det behövdes träna på. Detta och mycket mer i nyutgåvan.

För tillfället och skriver om ett ämne jag bara drömt om att få ägna tid åt att få utforska mer om, nämligen katter och människor i samspel. Jag skriver tillsammans med min vän och fd. förläggare, Carina Nunstedt som även hon är journalist och kattägare. Idén till CAT POWER – Kattens läkande kraft (Bazar Förlag), som boken så passande heter, kom under ett av våra många samtal där vi förundrades över våra katters förmåga att påverka vår energi i rätt riktning verkade det som. Samt att vi båda har män som drabbats av svåra sjukdomar och hur vi i familjen märkt en stor skillnad i familjen, till det bättre, av att ha familjemedlemmar som är katter. De hjälper oss att fokusera på stunden, på här och nu, på det som är viktigt men även att de genererat bättre läkningsutrymme på fler sätt än ett. Detta ville vi utforska. Så vi gjorde det och det visade sig att det fanns förlag som var lika nyfikna som vi på detta. Vi befinner oss i sluttampen nu där vi sitter timtals varje dag för att sammanfatta alla de fantastiska möten vi haft med forskare och kattexperter men även de fängslande berättelser av individer där katters närvaro verkligen varit livsförlängande.

Mer om detta inom kort.

Med värme,
Ulrica

FOTO: Andreas Lundberg