Yoga for Life

Inspire your living

Yoga for Life

Inspire your living

Du kanske länge har gått och funderat på om du skulle fördjupa dig i yoga och dig själv. Du kanske önskar redskap för att hitta till bättre balans i sinne, kropp och själ?

Du kanske länge har gått och funderat på om du skulle fördjupa dig i yoga och dig själv. Du kanske önskar redskap för att hitta till bättre balans i sinne, kropp och själ?

YOGA FOR LIFE

Yogautbildning 250 h.
Yoga Alliance certifierad utbildning.

RYS-200-AROUND-BLACK-300x300

2018 års intagning är i full gång. 
Nästa kursstart: 15 februari 2018

Maila in till oss på YOGA FOR LIFE på info@yogaforlife.nu med din ansökan (se frågeunderlag nedan) och eventuella frågor.


Yoga For Life
är en möjlighet att fördjupa dig i yoga, meditation och personlig utveckling och ta din förkovring i yoga i ett lugnt och mjukt tempo, i en mindre grupp av deltagare, där tempot anpassas mer efter gruppen än i normala fall på lärarutbildningar. Här handlar det mer om att lära för livet än för stunden. Vårt fokus ligger på att lära sig integration av yoga i livet och på mattan innan man lär ut till andra. Att uppnå förståelse för teknikerna och dess syfte, mål och intention är lika viktiga som att utföra och träna på dem.

Det myllrar av yogautbildningar ute på marknaden. Många yogastudios och yogainstruktörer startar en utbildning för att de vill dela yoga till andra och även för sin överlevnad. Yoga Alliance rekommenderar de att de lärare som undervisar på Yogautbildningar har minst 500 timmar registrerad undervisning samt utöver det en regelbunden, etablerad och balanserad egen praktik i yoga och meditation i minst 10 år. Vi lärare du träffar på Yoga For Life har alla lång erfarenhet av yogaundervisning, egen praktik och en mångårig expertis i att utbilda yogalärare.

Här landar du i händer hos lärare som har vingbredd och djup. Dessa lärare fördjupar sig regelbundet själva i ny forskning, egen praktik och håller sig uppdaterade på sig själva och på yogautvecklingen.

Ulrica Norberg, som är grundaren av utbildningen har utbildat över 500 yogalärare i världen och är en av de skandinaviska yogalärare som varit med och startat upp yogalärarutbildnings traditionen i Sverige. Ulrica arbetar internationellt som föreläsare, utbildare och inspiratör samt är författare till flertalet artiklar och över ett dussin böcker om yoga och meditation mm. Hillevi Borga, är en erfaren yogalärare med över 20 års erfarenhet av att träffa kroppar och medvetanden på och av mattan i form av fysioterapeut. Lotta Norberg och Pia Wallberg är båda medicinsk skolade även de, med lång erfarenhet av att utbilda yogalärare.

Kanske du inte alls vill undervisa yoga men vill fördjupa dig i dig själv via yoga och meditation? Eller du längtar efter att förmedla yoga till andra men på ett sätt som känns integrerat i dig själv och genom den du är och de förmågor och begränsningar du har?

Då är denna utbildning något för dig. Utbildningen följer mer den traditionella lärar- elev formen där saker och ting får ta tid och mogna, där vi arbetar in kunskaper i ett lugnare tempo med fokus på integration, individualitet och intoning.
De första 50 timmarna fokuserar mer på hur man bygger en egen yogapraktik. Därefter tonar vi in djupare i form av djupare studier i anatomi, fysiologi, psykologi, filosofi, pedagogik, teknik, rörelseanalys mm.

Detta format passar dig som vill ta dina yogastudier djupare i ett format som ser mer till individen. Hur du kan utöva yoga utefter där du är och vad du behöver i stunden.
Vi kommer att belysa individuell pedagogik; hur vi kan lära ut till olika nivåer, olika individer och respektera och hedra olikheter och bjuda in alla till yoga.

Yoga For Life utbildningen innebär 220 hr lärarledd undervisning, och 30 hr självstudier. I de flesta andra 200 hr yogautbildningar är det 174-180 lärarledd tid och 20 hr självstudier. Så här får du mer tid med dina lärare och större fokus ligger på att skapa utrymme för förståelse, frågor, reflektion, diskussion och även teknikträning.

Ni är max 20 st i gruppen och vi kommer att träffas på veckoslut, över långhelger samt en vecka på sommaren mer i retreatform.
Detta år kommer vår retreatvecka att ligga i Varberg på Varbergs Stadshotell/ Asia Spa. Du kommer att få tillgång till spat under em och kväll.

 

 

 

KURSSTART 15 februari 2018

Preliminära kursdatum 2018:
Modul 1: 15-18 februari
Modul 2: 22-25 mars
Modul 3: 13-15 april
Modul 4: 4-6 maj
Modul 5: 25-30 juni SOMMARVECKAN- RETREAT på Asia Spa, Varberg
Modul 6: 24-26 augusti ANATOMIWS (Yoga Shakti, Södermalm)
Modul 7: 28-30 september
Modul 8: 20-21 oktober
Modul 9: 17-18 november

Kursplatser:
Den studio vi ses mest på ligger i Birkastan i Stockholm och heter Mamita yoga studio.
Adress: Vikingagatan 29, Stockholm.
Anatomi workshopen kommer att hållas på Yoga Shakti Studio.
Adress: Timmermansgatan 10, Stockholm
Sommarveckan kommer att ske i retreatform med möjlighet till spa, hotellövernattning och frukost på Asia Spa i Varberg.

Kurspris YFL 250 Hr:

51 200 sek inkl moms.
I priset ingår kursmanual, all undervisning, mentorskap och handledning under hela utbildningstiden, personliga program, 1 av Ulricas böcker samt certifiering.
Övrig kurslitteratur och lunch tillkommer utöver detta, samt även eventuella egna omkostnader och logi under sommarveckan.
Utöver kurspriset tillkommer en kostnad för logi, spa och halvpension på Asia Spa.


Kurslärare YOGA FOR LIFE:

Ulrica Norberg
(E-RYT 500 yogalärare, Yogiraj, yogaterapeut, författare och föreläsare)
Lotta Norberg 
(E-RYT 500 yogalärare och Distriktssjuksköterska)
Pia Wallberg 
(RYT 500 yogalärare och KBT- terapeut)
Hillevi Borga
(E- RYT 500 yogalärare och Leg. Fysioterapeut)

Du kan träffa Ulrica, Pia och Hillevi “LIVE” på Yogobe.
(Om du är ny till tjänsten, kan du testa kostnadsfritt i 30 dagar med koden “Ulrica”).

Kursinnehåll:
Anatomi
Biomekanik
Fysiologi
Ayurveda
Yogahistorik och filosofi
Studier av klassiska yogaskrifter
Chakrasystemet
Andningsteknik och andningsträning; Pranayama
Andningslära
Restorative yoga – Återhämtning och avspänning
Prenatal Yoga – Anpassa yoga för gravida
Meditations lära
Meditation
Energiteori
Röstträning
Pedagogik
Yogiskt ledarskap
Personlig utveckling- hitta metoder för integration
Asanastudier – yoga positioner. Teknik och metodik
Rörelseanalys
Chanting

Övrig information:

De tekniker vi kommer att arbeta med kommer ifrån Klassisk Hathayoga, Anusarayoga, Vinyasayoga, Iyengaryoga, Yinyoga, Restorative yoga, klassisk tantrafilosofi, Zen, ISHTA yoga, kriyayoga, Personlig utveckling, Mindfulness, Pranayama och meditation.

Du tilldelas en kontakt lärare som kommer att vara lite av din mentor under utbildningen. Denne skickar du dina hemuppgifter till samt denne finns att kontakta om du undrar över något under utbildningen samt du kan boka in PT- yoga med din mentor till förmånligare pris.

Efter utbildningen kommer du att kunna hålla i Vinyasayoga klasser, Hathayogaklasser, avspänningsklasser och även meditation- och andningsklasser. Du kommer att kunna lägga upp dina egna yogaprogram för egen träning.

Det ingår examination för att erhålla certifikat, dock ser examinationen annorlunda ut än på andra utbildningar. Vi arbetar i ett lugnare och mjukare format och vi har inga salstentor eller jurybedömningar.
Här sker den i mer format av gruppövningar, personliga samtal, hemuppgifter och egen individuell träning.

Ansökan:
Skriv till oss med dina reflektioner på följande frågor:
– Varför önskar du gå denna utbildning?
– Berätta för oss om dig själv
– Eventuella skador/obalanser
– Nämn en utmaning i ditt liv och vad du lärt dig av det samt hur det påverkat ditt liv
– Vad är du nyfiken på gällande yoga och livet?

Din ansökan för 2018 skickas till info@yogaforlife.nu
Glöm inte hur vi kan kontakta dig.

För mer information och frågor:

Maila till info@yogaforlife.nu.

Många varma,

Ulrica Norberg
Utbildningsansvarig

Linda Åslev
Administration

 

Intresseanmälan

13 + 1 =

Coming Events

Sun 25

WORKSHOP i Viken/Höganäs

25 March @ 09:00 - 14:30
Apr 20

The Essence of Life- Prana Vayus Flow

20 April @ 17:00 - 19:00
Apr 27

Yoga Games Gothenburg

27 April @ 08:00 - 29 April @ 17:00
Organizer: yoga games
Jun 01

Workshop Yoga Room

1 June @ 08:00 - 2 June @ 17:00
Yoga room
Kungsbacka
Organizer: YOGA room
Jun 26

ASIA SPA yogalärarläger

26 June - 29 June
Organizer: ASIA SPA
Jul 04

Chakra Training – LONDON

4 July - 8 July
Yoga Campus
London
Aug 14

Yoga Retreat FRANCE

14 August @ 14:00 - 18 August @ 13:00
The Mill Retreat Centre
Normandie
France