YOGA FOR LIFE

Inspire your living

YOGA FOR LIFE

Inspire your living

YOGA FOR LIFE

YOGALÄRARUTBILDNING 200- 500 timmar
Yoga Alliance certifierad utbildning.

Du kanske länge har gått och funderat på om du skulle fördjupa dig i yoga och upptäcka potentialen inom dig själv. Vill du växa som människa med hjälp av medvetna verktyg? Och kanske vidare hjälpa andra in på samma väg? Just att inte stå i vägen för sig själv och sina behov. Och att just lära känna vad som är ett behov och vad som är en “want”.

Du kanske önskar redskap för att hitta till bättre balans i sinne, kropp och själ samt fördjupa dig i logisk filosofi, meditation, yogakonsten, andning, anatomi, biomekanik, fysiologi och psykologi? 

Kanske du inte alls vill undervisa yoga men vill fördjupa dig i dig själv via yoga och meditation? Eller du längtar efter att förmedla yoga till andra men på ett sätt som känns integrerat i dig själv och genom den du är och de förmågor och begränsningar du har?

Då är denna utbildning något för dig. 200 hr utbildningen följer mer den traditionella lärar- elev formen där saker och ting får ta tid och mogna inom ramen av utbildningstiden, där vi arbetar in kunskaper i ett lugnare tempo med fokus på integration, individualitet och intoning. De första 50 timmarna fokuserar mer på hur man bygger en egen yogapraktik. Därefter tonar vi in djupare i form av djupare studier i anatomi, fysiologi, psykologi, filosofi, pedagogik, teknik, rörelseanalys mm.

YOGA FOR LIFE utbildningen är både för dig som vill enbart fördjupa dig i yoga och meditation samt för dig som önskar bli yogalärare. Yoga For Life är en möjlighet att fördjupa dig i yoga, meditation och personlig utveckling och ta din förkovring i yoga där tempot anpassas mer efter gruppen än i normala fall på lärarutbildningar.

Här handlar det mer om att lära för livet än för stunden. Vårt fokus ligger på att lära sig integration av yoga i livet och på mattan innan man lär ut till andra. Att uppnå förståelse för teknikerna och dess syfte, mål och intention är lika viktiga som att utföra och träna på dem. Vår erfarenhet är att när vi gör på detta sätt så kan vi gå vidare i kunskaperna snabbare vilket gör att våra elever kan mycket mer och har en större mognad än andra. Om det har att göra med utbildningens struktur, att vi tonar in oss mer som lärare eller för att utbildningen ligger över 6-12 månader, det låter vi vara osagt. Men säkert en kombination av de tre.

Det finns många yogautbildningar ute på marknaden. Yoga Alliance rekommenderar skolorna att de lärare som undervisar på Yogautbildningar har minst 500 timmar registrerad undervisning samt utöver det en regelbunden, etablerad och balanserad egen praktik i yoga och meditation i minst 10 år. Vi som undervisar på Yoga For Life utbildningen har alla lång erfarenhet av yogaundervisning, egen praktik och en mångårig expertis i att utbilda yogalärare. Du landar i händer hos lärare som har vingbredd och djup. Vi fördjupar oss regelbundet ny forskning, egen praktik och håller sig uppdaterade på sig själva och på yogautvecklingen.
De stilar som influerar vår utbildning är Hathayoga, Iyengaryoga, ISHTA yoga, Anusara Yoga, Zenbuddism, Taoism, Ayurveda och Tantra.

UTBILDNINGSSTRUKTUR
Vi erbjuder flera nivåer av fördjupning och förkovring.

Vår YOGA FOR LIFE  -grundutbildning är 250 timmar lång där 220 timmar är lärarledd undervisning, och 30 timmar självstudier. I de flesta andra 200 hr yogautbildningar är det 174-180 lärarledd tid och 20 hr självstudier. Så här får du mer tid med dina lärare och större fokus ligger på att skapa utrymme för förståelse, frågor, reflektion, diskussion och även teknikträning. Efter avklarad utbildning kan du registrera dig för en 200 hr Lärarlicens via det internationella branschorganisationen Yoga Alliance (YA).  Läs mer nedan.

 

Efter grundutbildningen kan du bygga på din utbildning så du kommer upp i 500 timmar, och då erhålla en 500 timmar yogalärarcertifiering. Du kan efter denna utbildning registrera dig som 500 hr yogalärare via YA. 

YOGA FOR LIFE -fördjupningsutbildning är upplagd mer i workshopsform där vi fördjupar oss i teknik, metod och pedagogik i asana/pranayama/kriya/meditation,  filosofi, anatomi, fysiologi, psykologi, individanpassning, kroppslära, neurologi, yogatraditionens historia, sekvensering, Ayurveda och Zen mm. Läs mer nedan.

LÄRARE

To teach is to learn and to learn is to teach
– T.K V Krishnamacharya

Så är det för oss. Man måste vara elev för att kunna vara lärare och tvärtom. Vi är alltid under utveckling. Varje möte skänker lärdomar och skapar möjligheter för insikt och inspiration.
Detta är även fallet gällande vår kropp, sinne och själ. De måste får leva i dynamik med varandra. Då mår man som människa bra.

 

YOGA FOR LIFE Lärarna är utbildningens främsta tillgång och vi är stolta över varandra och oerhört glada över vår vänskap, samspel och härliga samarbete. Vi har alla känt varandra i många år och umgås även utanför arbete och yogamattan. Alla har vi undervisat under lång tid och hade alla en yogapraktik som var solid innan den stora yogaboomen. Så vi trygga i vårt utövande samt nyfikna på att alltid utvecklas. VI har studerat för de främsta och vi har alla drabbats av livet på olika sätt där vi vittnat om vilka oerhört starka tekniker vi har lärt oss som gör att vi kan återhämta system och skapa utrymme för förändring och växande.

Ulrica Norberg har grundat och arbetat fram denna utbildning och YOGA FOR LIFE är en fusion av de inriktningar av utbildningar hon utbildat i genom åren; Hathayoga, Vinyasa, Anusara inspirerad och ISHTA yoga. Tillsammans med de andra i teamet har Ulrica förädlat denna utbildning som i sin grund har över 20 år på nacken men som i sin spets hela tiden utvecklas och har nu blivit en vad vi kallar hållbar och högkvalitativ utbildning då vi ser att våra elever står sig otroligt väl i branschen. Ulrica är även journalist och författare samt utbildad filmoch medievetare samt arbetar som coach. Hon älskar vandring, film, litteratur, matlagning och dans.  Du kan läsa mer om Ulrica här.

Hillevi Borga (E-RYT 500) är yogalärare sedan många år och arbetar nära tillsammans med Ulrica på Yoga for Life och andra vidareutbildningar och är i grunden Fysioterapeut men Ortopedisk Manuell Terapi som inriktning. Hillevi har även utbildat blivande sjukgymnaster i fysioterapi och idag har hon utvecklat många nya spännande sätt att öka kraft, välmående och hälsa. Hillevi är känd för sin bredd liksom djupt förankrade kunskap. Hon delar en stark passion för litteratur, konst, vandring och film med Ulrica.

Pia Wallberg  (E-RYT 500) har arbetat med träning och hälsa i större delen av sitt liv och har arbetat som yogalärare i två decennier. Pia är en stor människovän och personkännare kanske för många år som Internationell fotomodell samt efter att ha varit involverad i ledarskap i många år. Pia är även samtalsterapeut och coachar individer och företag när hon inte undervisar ryttare i yoga och meditation.

Lotta Norberg (E-RYT) är Distriktssjuksköterska med över 25 års arbete inom medicin och vård. Lotta är trädgårdsmästare och Ayurvedisk massageterapeut. Hon upptäckte yoga via sin syster Ulrica och har sedan slutet av 90- talet utbildat sig och förkovrat sig i ett flertal stilar och idag vurmar hon extra för pranayama, meditation och återhämtande yoga. Lotta delar Pias passion för hästar och ridning och tycker liksom sin syster att man måste värna om sin innerlighet samt lekfullhet för att vara lycklig.

Chungmei Lee är ny i lärarteamet men inte ny för lärargruppen. Chungmei Lee är skolad på Harvard som analytiker men arbetar idag heltid med yoga och meditation, har terapeutisk yoga, Hathayoga flow, meditation och filosofi som sin specialitet. Chungmei håller på att upptäcka sina mer kreativa sidor via konst, matlagning, styrketräning och resor. Och man kan inte låta bli att le när hon delar med sig av sin härliga och kärleksfulla energi.


Välkommen till YOGA FOR LIFE!

ULRICA NORBERG

Utbildningsansvarig