Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yoga Anatomi Modul 1, 2 & 3 – STOCKHOLM

18 October @ 09:00 - 24 October @ 16:30

YOGA ANATOMI modul 1-3

Den här utbildningen har hållits under 2017. Håll utkik efter nya datum för 2018! 

Om utbildningen

DownloadedFileWorkshopen i anatomi för yoga lär dig hur kroppen påverkas, arbetar och vad som händer anatomiskt, fysiologiskt, neurologiskt och biomekaniskt när vi utövar yoga. Här fokuserar vi på vad som händer när vi använder kroppen som redskap i olika asanas, pranayama, bandas etc. Du når större förståelse och insikt i hur kroppen är uppbyggd och fungerar och hur man bäst skapar balans rent fysiskt i yoga samt hur vårt sinne påverkas av obalans kontra balans.

Vi tittar på vanliga obalanser och på hur man kan yoga utan att skada sig samt vad man kan tänka på om man skadat sig/utövar yoga med skador eller obalanser.
Denna workshop riktar sig till yogalärare, kroppsterapeuter och utövare av yoga som vill fördjupa sina kunskaper om yoga i relation till anatomi, fysiologi och biomekanik. Kursen är en suverän påbyggnad för yogalärare som vill fördjupa kunskaper i att göra yogaträning mer individualiserad och terapeutisk samt för yogautövare som önskar veta mer om kroppens anatomi, fysiologi och hur leder och ligament påverkas av en yogapraktik.IMG_0411

Modul 1 – The foundations of Functional Yoga Anatomy

Här fokuserar vi på funktionell yoga anatomi; att skapa förståelse för skapa aktiva muskelkedjor för yogautövande; att stabilisera och skapa rörlighet. Vi tittar på led, muskel, fascia, alignment, vad alignment och stabilisering är och vikten av det i yogautövning, vad rörlighet är och vikten av det i yogautövning. Fokus ligger på hur man skapar största möjliga effekt och minska skaderisk i utövandet av positionerna.  Denna modul ger dig kött på benen gällande anatomi, biomekanik och fysiologi med fokus på Yogautövning. Oavsett om du redan har mycket kunskap om detta kommer du att få ut mycket av kursen, samt även om du inte har mycket kunskap om anatomi är det ett perfekt fokus för att fördjupa dig i vikten av att kunna mer om kroppen och hur den ser ut och fungerar för att stärka din närvaro i don yoga eller undervisning.

Modul 2 – Building your brain, building your reality

Här ligger största fokus ligger på individualisering, neurofysiologi och stabilisering. Vi tittar på hur stress påverkar vår yoga utifrån ett anatomiskt perspektiv. Vi tittar även på andningen och fysiologi. Modul 2 fortsätter där modul 1 slutar med mer individualisering, terapeutisk anpassning i positioner men även mer om nervsystem, hjärna mm. Du måste ha gått vår Modul 1 för att gå Modul 2. Tillsammans har de två kurslärarna över 40 års erfarenhet av yoga, träning, rehabilitering och skadeförebyggande träning samt båda är utbildade i yoga på avancerad nivå samt i terapeutisk yoga.

Modul 3 – Deepened Functional Anatomy

Under denna modul fördjupar vi oss i analys av positionerna. Vi lägger dem under lupp och Hur vi kan modifiera dem efter individen, med hänsyn till eventuella skador/obalanser och för att uppnå olika effekter i fascia/muskelsystemet (aktivera/avspänna) samt hur vi kan lägga upp olika sekvenser för olika syften. Du får lära dig hur du kan kombinera yinyoga med Pranayama, Restorative Yoga, Meditationsträning och mer Aktiv, flödande yoga.

Lärare

Yogiraj, Senior ISHTA yoga lärare Ulrica Norberg (Yogaterapeut, E-RYT 500+) och Hillevi Borga (Leg. Sjukgymnast, Msc och yogalärare E-RYT 500)

Ulrica har över 20 års erfarenhet av yogautövning, är en rutinerad yogalärare med världen som sitt arbetsfält och hon arbetar även som yogaterapeut. Hillevi Borga är Fysioterapeut med 23 års erfarenhet, med specialistkompetens inom Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) och hon använder yoga som ett terapeutiskt redskap i rehabilitering och behandling.

YACEP

Alla moduler av ger tillsammans 50 hr Yoga Anatomiutbildning.
Ger Continuing Education credits för dig som är RYT enligt Yoga Alliance då Ulrica Norberg är så kallad YACEP certifierad.

OBS! För dig med Yoga Alliance 200 hr utbildning, så kan du räkna dessa workshops som en CE (continuing education).

Kurskompendium ingår.

Bokning Stockholm 

Kurstider: 9.00-16.30 varje dag.  Lunchrast 12.00-13.00

Kursplats: Yogashakti, Timmermansgatan 10, Stockholm

Pris:
Modul 1: 3700 SEK (inkl. moms)
Modul 2: 2700 SEK (inkl. moms)
Modul 3: 2700 SEK (inkl. moms)

Paketpris:
Modul 1 & 2: 6100 (inkl. moms)
Modul 2 & 3: 5000 SEK (inkl. moms)
Modul 1-3: 8400 SEK (inkl. moms)

Anmälan & info: För mer information och anmälan, vänligen maila info@yogaforlife.nu

Köpvillkor: För att läsa våra köpvillkor vänligen klicka här.

Yoga anatomi i Oslo

Den 2-4 februari, 2018, hålls Yoga Anatomi modul 1 & 2 även i Oslo, Norge. Anmäl dig till HiYoga HÄR!

 

Details

Start:
18 October @ 09:00
End:
24 October @ 16:30