Workshop Yoga Kendra

9 december, 2022

WORKSHOP ANDNING
med Ulrica Norberg

den 9 december på Yoga Kendra
Kl 16.30-19.30
Pris: 400SEK (550 SEK för fre + lör) Ulrica håller även klass den 10 december.
ANMÄLAN

Ulrica bjuder oss på en workshop där kraft och närvaro får stå i fokus. Om hur vi kan skapa en större effekt av vår yogapraktik gällande att ta oss till ökad fokus, styrka, närvaro och balans. Att varje andetag får spela roll att varje rörelse får ett konkret värde och att praktiken får tjäna ett livsstilshöjande syfte.

Vi kommer att studera energi utifrån andetaget. Titta på vår andningsfysiologi och andningens påverkan på hjärna, sinne och varför andningen sägs ruva på vår inre potential. Vad menas med det? Kan andningsträning sänka stress, ångest och inflammation? Ja. Vi tittar på varför det är så. Just nu är. Andning och andningsträning hett och många är nyfikna. Ulrica belyser många olika aspekter och exempel på metoder och traditioner som arbetar med andningsträning. Samt visar på att inget andetag är det andra likt, vilket besannar vikten av att hitta en andningsträning som kan generera det vi behöver.

Workshopen börjar med 45 min föreläsning och därefter leder Ulrica oss in i en skön yogaklass som fokuserar sig på att träna andningsmusklerna och släppa på spänningar och stress i kropp och sinne. Med den förberedelsen leder Ulrica oss in i en andningsträningsdel innan meditation och avspänning.
Vi avslutar med en gemensam diskussion där du kan ställa frågor om praktiken och teknikerna.

Ulrica Norberg, en av Skandinaviens mest rutinerade yogalärare och en av våra främsta pionjärer inom svensk yoga. Ulrica skrev den första svenska yogaboken, Poweryoga, i början av 2000- talet, var först med att erbjuda mer skräddarsydd yogapraktik efter individen och satte andningsträning på kartan via hennes bok ANDAS (2018) och mångåriga arbete med andningsträning för ökad hälsa.