Regnbågshälsa- Balans inifrån

12 november, 2021

RAINBOW HEALTH – Unlock hidden potential
CHAKRAS

En härlig 3 dagars workshop med Ulrica Norberg.

 

DATUM: 4-6 Februari, 2022
TID: 9-17
PRIS: 5700 sek online. 5900 sek i studio i Stockholm på Yoga Shakti Slussen


Lär dig mer om hur du kan arbeta och transformera energi samt väva samman den inre och yttre kroppen.

Välkommen till en workshop (30 hr) som fokuserar på hur kropp, själ och sinne höra samman och uttrycker sig i oss. En möjlighet för dig som är yogalärare eller dedikerad yogautövare att fördjupa dina kunskaper om och förståelse för det som kallas för den energiska kroppen.

Hur ser yogafilosofin på energi? Vad menar olika inriktningar påverkar vår sinnliga, kroppsliga och själsliga. balans och hur når vi högre hälsa? Vad är Chakrasystemet och hur föddes idén om chakrasystemet? Hur har vi tittat på detta genom yogatraditionen? Hur anammar olika yogaläror detta system och hur ser man på chakras i Tantra, Ayurveda och Hatha?

Detta är en workshop om 30 timmar som tittar på hur vi kan utöva yoga mer ändamålsenligt och på sätt som kopplar samman det inre med det yttre, sk det exoteriska med det esoteriska. Vad vi kan vinna på det i vårt yogautövande. Andra aspekter vi berör är teorin bakom chakras, metodiken, olika sätt att påverka flödet av energin i kroppen (cirkulation, fokus och närvaro) och så tittar vi på hur kroppslig hållning kan påverka andningen och tvärtom, hur meditationstekniker kan anpassas för olika intentioner och effekt samt varför yogatraditionen arbetar med abstrakta tekniker som eteriska oljor, stenar, färger, former och visualisering och vilka effekter som kan komma av det. Vi tittar på vad en andlig hälsa är och andlighet i stort. Hur har man sett på andlighet genom yogahistorien och hur kan vi närma oss den idag?

Vi kommer att praktisera asana, pranayama, meditation, kriyas, mantra, mudra, samtal och testa, uppleva och dela med oss av erfarenheter, tankar och reflektioner av praktiken och det vi läser och studerar.

Ulrica Norberg är huvudlärare på denna workshop och har studerat energilära i över två decennier via flertalet yogamästare både i väst och Indien.  Hon har dessutom flertalet år av akademiska studier bakom sig i filosofi, psykologi, indologi och fysiologi.

INNEHÅLL
-Chakras utifrån olika perspektiv
-Energetics – Den subtila/Energetiska kroppen
-The Art of Manifestation & Liberation of Energy
-Den praniska kroppen, själen och sinnet
-Teknikstudier
-Yoga och meditationspraktik
-Chakras och Asana
-Chakras och pranayama
-Chakras och Ayurveda
-Det abstrakta vs det konkreta
-Olika livsfilosofitraditioner gällande energimedvetenhet

Du kommer att få ett kompendium under utbildningen för vidare studier samt som underlag för dagarnas innehåll.

Jai Ma!