VANDRING & NORRSKEN I ABISKO

18 januari, 2024

VINDERVANDRING, NORRSKEN & YOGA I ABISKO

18-21 januari 2024
Med Ulrica Norberg och Maria Söderholm

Föreställ dig vandring i ett vitt, snörikt landskap i Lappland där norrskenet dansar på himlen omgiven av tyst vildmark.

För trejde året i rad bjuder hikefulness-guiderna Ulrica Norberg och Maria Söderholm dig till ett inspirerande vintervandrings- och yogaretreat i underbara Abisko nära Lapporten.

Vintervandring under den mest norrskensrika perioden av året är något alldeles extraordinärt. Så här års är dagsljuset begränsat så vi ger oss ut på förmiddagen efter frukost, för att återvända på eftermiddag lagom till skön eftermiddagsyoga, bastu för den som önskar, innan det dukas fram middag på bästa Abisko Mountain Lodge, där vi kommer att bo, äta och utgå ifrån under denna långhelg.

Vi hoppas naturligtvis på att vi även ska få uppleva det magiska norrskenet.
Visste du för övrigt att Abisko nationalpark är en av världens bästa platser för den som vill se norrsken?
Vi lär oss mer om det på plats.

Vill du passa på att lägga till ännu en speciell upplevelse kan du boka hundspann som tillägg. Beroende på snödjupet genomförs det antingen i Abisko eller i Kiruna.

BOENDE:
Det sägs att man drabbas av kärlek till svensk vildmark här vid foten av landets vackraste fjällkedja. Här bor vi på det charmiga Abisko Mountain Lodge där du möts av trevlig personal i en varm och inbjudande miljö. Ett lågbyggt hotell samt fyra mysiga stugor är det som utgör Abisko Mountain Lodge, här kan man känna en fläkt från äldre tiders fjällhotell vid vägs ände. Välkommen in i värmen, här trivs du.
Det är inte svårt att känna gemenskap med de andra gästerna – ni är nämligen alla här av samma anledning. För att njuta av Abisko, vildmarken och alla aktiviteter den har att erbjuda.

MAT:
Snart sitter du kanske på en stjärnrestaurang i en megastad och försöker komma på var du har ätit en bättre måltid. Och då ler du förläget när du minns kvällen på Abisko Mountain Lodge.
På menyn finner du, blandat med säsongsaktuella råvaror, bland annat röding, ren, älg och hjortron direkt från vildmarken.

Slow-food är det som gäller på Lodgen, och så har det varit enda sedan starten. Man är officiellt medlemmar av Slow-food rörelsen och det är man mycket stolta över. Man har även fått pris av Munskänkarna för sina vinkunskaper. Så underbart med god mat och dryck efter en dag med både ute- och inneaktiviteter!

OM EVENTET:
Vi erbjuder två dagsvandringar, både längs Kungsleden samt andra kringleder. En av dagarna har vi två lokala guider med oss som är vana vid att vistas i dessa fjällmiljöer och kan berätta om Abisko, omgivningarna och den unika miljön. Vandringarna anpassas naturligtvis efter väder och snödjup. Att vandra på vintern är mer skonsamt för kroppen än vandring på barmark samt är en utomordentlig motion för hela kroppen. Snöskor kan vara bra att ha om det är mycket snö och lössnö. Läs mer om det under fliken Resefakta.

Förra året hade vi tur och fick se underbara norrsken dansandes på himlen och chansen är stor att vi även får uppleva det denna gång igen. Forskare menar att vi befinner oss i en tid då norrsken ökar alltmer runt polcirkeln under vinterhalvåret.

Dag 1
– Ankomst och incheckning
– Samling från eftermiddagen efter att alla har anlänt til Abisko Mountain Lodge för genomgång av dagarna, presentation, berätta om hotellet etc.
– Gemensam middag

Dag 2
– Frukost
– Första vandringsdagen. Vi stämmer av väder etc under frukosten, om det är ok så vandrar vi direkt från hotellet upp till Stor-näbben, här har man en underbar 360-graders utsikt över Lapporten, Torneträsk och fjällen runtomkring.
– Eftermiddags-yoga
– Middag, genomgång av nästa dag

Dag 3
– Samma som dag 2, men en annan vandring.

Dag 4
– Frukost
– Vi skiljs åt efter en upplevelserik och underbar långhelg

Programmet ger en översiktlig beskrivning av helgen och ska ses som preliminärt. Bland annat väder och vind kan påverka schemat.

Närmare avresa skickar vi ut ett mer detaljerat program

OM DINA LEDARE:

Ulrica Norberg och Maria Söderholm leder detta retreat och vissa sträckor träffar du även en lokal, certifierad vandringsguide.

Ulrica och Maria har en gedigen erfarenhet av att leda vandring i olika miljöer, runt om i världen. Under pandemin uppstod tanken om att genomföra en vinter-vandringsresa i Sverige. Denna duo utgår från begreppet ”hikefulness” där vandring är ett sätt att skapa medveten närvaro i naturen. Det är i naturen, på vandringsleden, i bergen som det fysiska, emotionella och spirituella samverkar och sinnena öppnar sig. Där vi kan växa som människor i takt med varje steg och hjärtslag.  Vintervandring definierar i högsta grad hikefulness.

Tre yogatillfällen erbjuds under ledning av Ulrica. Hon anpassar yogan efter dagens aktiviteter. Har du inte yogat med Ulrica tidigare så har du något att se fram emot då hon är en av de mest rutinerade och omtyckta lärarna i norra Europa och hon är känd för sin omfattande kunskap, lyhördhet och fantastiska förmåga att sätta samman en yogapraktik som passar alla. Du behöver inte ha några erfarenheter av yoga.

VÄLKOMMEN!

LÄS MER OCH BOKA