VANDRING Lofoten

28 augusti, 2024

HIKEFULNESS i Lofoten

med Ulrica Norberg och Maria Söderholm
28 augusti – 1 september 2024

LÄS MER/BOKA

Norr om polcirkeln, bland spektakulära höga karga berg som reser sig direkt från havet, ligger Lofotens öar som ett pärlband i havet. Fiskare, upptäcktsresande, klättrare, poeter, författare och målare har dragits till dessa avlägsna öar i århundraden för deras rika naturresurser, vilda skönhet, oförstörda djurliv och unika kustkultur och historia.

Att vandra i Lofoten är en naturupplevelse utöver det vanliga. Dramatiska berg, fjordar, långa vita sandstränder, havet och dess olika färgnyanser, det rika djurlivet, de pittoreska fiskebyarna och inte minst lugnet, ger dig fantastiska upplevelser av en sagolik natur när den är som allra bäst!

Välkommen till vår HIKEFULNESS Retreat i Lofoten tillsammans med vandringsledarna Maria Söderholm och Ulrica Norberg som kommer att guida dig under vad som kommer att bli en oförglömlig resa. Ulrica som även är en högt erkänd yogalärare, erbjuder dig möjligheten till skön återhämtande yoga på eftermiddagarna. Fokus på denna resa går i naturens och hälsans tecken.

Tillsammans med en lokal vandringsguide upplever vi det dramatiska landskapet med hisnande vyer. September med dess sprakande höstfärger och mörka nätter, är också inledningen till den spektakulära perioden när norrskenet är tillbaka efter månader av midnattssol. Tack vare Golfströmmen är Lofotens klimat mildare än andra delar av världen på samma breddgrad.

En ytterligare highlight i programmet är en båtutflykt där vi får uppleva det vilda naturlivet längs Lofotens magiska skärgård. En blandning av vandring, natur, kultur och yoga på en av världens mest fascinerande platser.

Vi bor bra på ett centralt basecamp mitt i Lofoten där vi äter och sover skönt, praktiserar yoga och nyttjar bastu och möjligheten att bada i havet.