Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sankalpa meditation klass

12 January, 2018 @ 16:30 - 18:00

Sätt intentionen för 2018!

SANKALPA MEDITATION Klass den 12 januari kl 16.30-18 med Ulrica Norberg
På Yoga Shakti, Timmermansgatan 10, Stockholm

Under denna yogaklass kommer yogaläraren Ulrica Norberg, leda dig igenom en unik och djup meditationsövning med syfte att upptäcka din egen Sankalpa (ett årlig intention/fokus) för 2018.

Om Sankalpa Meditation: Yogatraditionen erbjuder en särskild form och en meditations formel för att få fram tydliga riktningar att anlägga arbete för att förverkliga mål, drömmar och medvetenhet- utan att be dig att ändra vem du är.
Sankalpa betyder ”att lösa upp” på sanskrit och det vi fokuserar på att lösa upp är hinder. Ju klarare intention och målbild man har, desto mindre störning av oklara tankar i form av för många riktningar och destruktiva känslolägen.

I denna meditationsklass leder Ulrica dig genom premeditativa yogasekvenser som skapar ökad närvaro i kroppen. I dessa yogasekvenser integrerar vi olika fokuserings och koncentrationstekniker som har som syfte att öka ett inre lugn och skarpare närvaro. När du kommit in i kroppen, sätter vi oss bekvämt och tar en stunds andningsträning för att leda bort spänning ur andetaget och sinnet och lugna ner nervsystemet och hjärnan.

Sankalpan ligger inom oss, inuti närvaron, i stillheten. Och när vi blåst bort molnen från vår inre himmel, först då kan vi uppfatta vår sankalpa. Den framställer sig ofta som en bild, en färg, ett objekt eller ett ord.

Därefter följer en vägledd meditation för att hitta och för att sedan plantera din Sankalpa in i din kropp, själ och sinne så du under resten av året så startar du varje dag med att manifestera denna intention in i ditt liv. Devisen ”what you feed will grow” lyder här.
Klassen kommer att ge dig verktyg för att uppnå ditt nya års resolutioner inom alla aspekter av ditt liv: personligt, professionellt, emotionellt och andligt.

Plats: Yoga Shakti, Timmermansgatan 10
Datum och tid: 12 januari kl 16.30-18
Anmälan: info@yogashakti.se

Registrering: Först till kvarn…

Details

Date:
12 January, 2018
Time:
16:30 - 18:00
Event Category:

Venue

Yoga Shakti Slussen
Högbergsgatan 30A
Stockholm,
+ Google Map