NYFIKEN – Workshop

12 april, 2021

BOKRELEASE, FÖRELÄSNING & WORKSHOP

12 APRIL på LITTLE PEACE 
19-20.30

Hur viktig är nyfikenhet egentligen för oss människor? Finns det kopplingar mellan framgång och nyfikenhet? Hur visar den sig? Kan man bygga upp nyfikenhet? Kan nyfikenhet tillämpas som medicin vid psykisk ohälsa? Hur ser forskning, tillika yogafilosofin på detta begrepp?

Det här tar Ulrica upp i sin nya bok ”Nyfiken – väck ditt inre geni” (Bazar förlag). Nu kommer hon till Little Peace för att släppa sin nya bok, ge en föreläsning och en fysisk praktik kring temat nyfikenhet.

“En icke tränad nyfikenhet är som en Ferrari utan kompetent förare. Den bara kör tills den kraschar.”

Den liknelsen drar Ulrica Norberg i sin nya bok NYFIKEN – Väck ditt inre geni (Bazar Förlag 2021). Men om man tränar sin nyfikenhet rätt ger det starkare mentala muskler och ökad glädje, fokus och koncentration.

Hur viktig är nyfikenhet egentligen för oss människor? Finns det kopplingar mellan framgång och nyfikenhet? Hur visar den sig? Kan man bygga upp nyfikenhet? Kan nyfikenhet tillämpas som medicin vid psykisk ohälsa? Hur ser forskning tillika yogafilosofin på detta begrepp?

Kutuka är ordet på sanskrit för nyfikenhet och både inom yogans filosofi och modern hjärnforskning har man kommit till samma slutsats nämligen att nyfikenhet är lika viktigt för hjärnan som fysisk träning är för kroppen. Yogisk filosofi hävdar även att vi som yogis inte kommer att lyckas i vårt strävande efter balans, och heller inte kunna nå vår sanna potential om vi brister i att vara nyfiken samt kommer fram till sätt som vi kan använda den på kloka sätt.

Detta kommer Ulrica att visa oss många olika aspekter av den 12 April kl 19- 20.30.
Workshopen innefattar föreläsning samt yogapraktik.

Under workshopen finns tillfälle att köpa ett signerat exemplar av boken av Ulrica.

Varmt välkommen!

PRIS:
12 PLATSER I STUDION 495 KR.
ONLINE 395 KR.

ANMÄLAN