Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

IDUN-Gravid yogalärarutbildning 85 hr

6 October, 2019 @ 09:00 - 12 October, 2019 @ 16:00

IDUN
Gravidyoga lärarutbildning
STOCKHOLM 6-13 oktober 2019 

Denna unika utbildning för yogalärare som söker efter en utbildning med djup och bredd i yoga för gravida har vuxit fram över tid. Här samlar Ulrica och Jennie sina insikter och kunskaper samt många års erfarenhet från deras arbete med gravidträning. Dom båda brinner för detta ämne och har fördjupat sig i det under många år. Dom har valt att titulera fördjupningsutbildningen IDUN – I Din Unika Närvaro för att varje kvinnas graviditet är unik och kan ge olika känslor vid olika graviditeter, även hos en och samma mamma.

IDUN är en komplett utbildning kring tiden före, under och efter en graviditet. Utbildningen är grundlig, omfattande och djup. Du får lära dig hur man bäst kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Ulrica och Jennie är båda överens om att bära och föda barn är en individuell resa. Varje kvinnas upplevelse bör stå i fokus, då alla graviditeter är annorlunda. Precis som våra kroppar, sinnen och själar behöver olika redskap och verktyg för att kunna förberedas på bästa sätt behöver vi även hitta tekniker för att hjälpa oss anpassa oss till den unika situation som uppstår när vi blir förälderar. Den nutida kvinnan vill även ofta hålla sig i form både under och efter graviditeten samtidigt som man då ska ta hand som sitt barn, arbete och hem.

Hur kan den ekvationen gå ihop? Hur kan vi hjälpa blivande föräldrar med hjälp av yoga, meditation, träning och kunskap?

Under en graviditet vänder vi fokus inåt både medvetet och omedvetet. Närvaroträning hjälper mamman att lättare får kontakt med sin egen kraft och sig själv. Den fysiska yogan hjälper till att grunda, skapa mer plats i kroppen, minska graviditetsåkommor, stärka upp och få en mer resistent kropp, få en bättre hållning samt ger bättre förutsättningar för läkning och återhämtning tider efter förlossningen. Förutom att en graviditet innebär att en kvinna ändrar form rent fysiskt, sker även en förändring på det sinnliga och emotionella planet.  Även här är yogans metoder till stor hjälp. Yogateknikerna hjälper kvinnan att komma i kontakt, och i bättre balans med sin kropp och med det växande barnet i magen då stor fokus läggs på avspänning, avslappning och andningsövningar samt rörelse med inriktning på mental närvaro i stunden.

INNEHÅLL: Gravidyoga, infertilitetsyoga/missfall, postnatalyoga, förlossningsförberedelse, förlossningsförberedande andning, meditation, hormonell påverkan hos mamman, fostrets utveckling under de tre trimestrarna, anatomi och biomekanik, , massage, mental förberedelse/positiv visualisering, partnerns roll, fjärde trimestern – tiden efter.

BESKRIVNING: Du får lära dig allt du behöver kring en graviditet hos både mamma och barn. Hur man som kvinna kan förbereda sig inför en graviditet, få hjälp om man har svårt att bli gravid samt hur man kan hjälpa sig själv att läka och återhämta sig på bästa sätt efter en förlossning. Denna utbildning kommer att vara ett verktyg för dig hela livet i din roll yogalärare, förälder, partner och medmänniska.

Details

Start:
6 October, 2019 @ 09:00
End:
12 October, 2019 @ 16:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://altromondoyoga.com/workshops-utbildningar/yoga-for-gravida-utbildning-85-timmar

Venue

Altromondoyoga
Grev Turegatan 18
Stockholm,
+ Google Map