EXPEDITION MIDNATTSOL

18 juni, 2021

Välkommen till en ö-expedition i midnattssolens glans.

18-20 juni, 2021

Du har möjlighet att följa med på en naturupplevelse utöver det vanliga att delta i en expedition i den vackra nationalparken, Haparanda Skärgård. Den plats där årets Robinson spelats in. Skärgården i Bottenviken består av hundratals, pittoreska öar med långa sandstränder och karga skogar. Den inspirerar till äventyr och genomsyras av naturlig skönhet – en naturälskares lekplats!

Under tre dagar utforskar vi tre av Haparanda skärgårdens öar och som även blir våra basläger.Vi färdas i båtar mellan öarna. Vi vandrar i kombination med yoga. Din sovplats är din medhavda sovsäck som vi rullar ut på lämplig plats på ön. Vi tillagar maten och samlas kring elden för intressanta samtal.

Vårt äventyr börjar på ön Seskarö. Det är den enda ön i skärgården med boende året runt och som har landförbindelse med bro. Vårt första basläger för natten är en strand som ligger på den västra sidan om ön dit vi vandrar till.

Nästa morgon blir vi upphämtad i båt och fortsätter expeditionen till ön, Seskar Furö. Här möts vi av en kilometerlång sandstrand och som även är känd som “Robinson-ön” där den populära TV- serien Expedition Robinson spelades in. Vi slår läger på Seskar-Furö.

Den tredje ön vi utforskar och vandrar på är Sandskär. Även den är täckt med långa sandstränder och höga sanddyner. Den utmärker sig också genom en rik flora och fauna. Framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till vår ursprungs-ö, Seskarö där expeditionen avslutas.

 

 

DITT TEAM:
Erika Medström och dotter Stina Medström – fast boende på Seskarö med en gedigen kunskap om öarna och livet i skärgården. Dessutom tillagar de fantastisk norrbottnisk mat – Erikas Matsalar.

Maria Söderholm – äventyrs guide med världen som arbetsplats, men med ursprung från Seskarö.
Ulrica Norberg – internationellt erkänd yoga och meditationslärare, vandrare, författare och föreläsare.

Pris: 1500 SEK*

I priset ingår:
Båttransport till öarna
Mat: middag ankomstdagen Dag 2: FLM
Dag 3: FL
+fika alla dagarna!

*Transport till- och från Seskarö ingår ej.

page1image53901760

PROGRAM

Dag 1
18 juni, fredag
Samling Seskarö,
“Herrgårn – Erikas Matsalar” Kl. 14.00

Välkomnande och introduktion. Därefter packar vi klart vår utrustning och börjar vår första etapp till vårt första basläger. Vandringen sker först längs en bilväg där vi gör ett stopp på Seskarös lanthandel. Vidare fortsätter vi in i skogen längs en led som slutligen tar oss till en sandstrand på den västra sidan av ön. Här slår vi läger för natten, gör upp eld och äter middag. Kanske en kvällssimtur kan locka… Innan middagen passar det bra med en skön yoga efter vår vandring.

Dag 2
19 juni, lördag

Efter morgonyoga och frukost packar vi ihop vårt första basläger. Vi blir upphämtade i båtar och åker vidare till nästa ö och vårt andra basläger, Seskar Furö där expeditionen fortsätter. Efter lunch utforskar vi den intressanta ön som har två långa sandstränder på vardera sida med skog i mitten. För er som följt med i TV-serien “Robinson” hade lag Syd sitt läger på ena sidan om ön.

Efter vandringen är det yoga på stranden.
Kanske att du vill passa på att ta en simtur i det långgrunda vattnet… till följd av bastu!
Middag

Dag 3
20 juni, söndag

Efter morgonyoga och frukost packar vi ihop vårt andra basläger för att fortsätta till den tredje utvalda ön, Sandskär. Vi avslutar expeditionen med att utforska denna unika ö med skilda naturtyper och en rik kulturhistoria.

Vi har som målsättning att kunna ta oss vidare till Sandskär, men med tanke på att vi styrs av vindarna, har vi en reservplan.

Om expeditionen
Det här är en unik möjlighet för dig att uppleva nationalparken, Haparanda Skärgård i Bottenviken under den ljusaste tiden på året då nätterna är lika ljusa som dagarna. Expeditionen handlar om att vistas utomhus, sova i din sovsäck under bar himmel, vandra på öarna, yoga mitt i naturen, äta norrbottniska delikatesser och lära dig mer om ö-livet i denna del av Sverige.

Skärgårdens omgivningar är inte bara magiska, det är något speciellt med den friska luften och havet. Det skapar en känsla av välbefinnande. Denna del är också ett av de områden i Sverige som är mest utsatta för solsken, något som gör upplevelsen ännu mer lockande.

Rekommenderad utrustning:
Eget tält vid eventuellt regn.
Liggunderlag + sovsäck
Vandringsskor
Varma kläder, lager på lager
Badkläder
Resehandduk
Flytväst (om du har en)
Tunn yogamatta eller liggunderlag går bra.